Om Jabo

Visningsbyn

Besök vår visningsby i Tranemo och se de flesta av våra friggebodar och förråd.
Klicka här för vägbeskrivning och lista med produkter.

Historik

Jabo startades 1961 i Tranemo av Sonny Bertilsson, Leon Andersson och Waldemar Josefsson. Sonny Bertilsson driver företaget än idag. Till en början tillverkades träull, men då fabriken brann ner 1969 byggde man istället upp ett företag som specialiserade sig på trädgårdsprodukter och panel. 1981 tog man med friggebodar och förråd i sortimentet, vilket tillverkades av Stevert i Ambjörnarp. 1 juli 2006 slogs Jabo och Stevert ihop och idag är vi ett komplett företag med ett brett utbud av träprodukter för inne- och utemiljö. Vår tillverkning omfattar även ett varierat utbud av fritidshus och garage. Huvudkontoret och produktionen är beläget i Ambjörnarp och 2008 byggdes ett nytt logistikcenter i Tranemo där alla transporter utgår ifrån. Idag är vi ca 70 anställda och omsätter runt 220 mkr.

 

Våra produkter och marknad

Jabo utvecklar och marknadsför träprodukter för inne- och utemiljö till gör-det-själv-marknaden. Jabo är ett ledande konsumentmärke för hus, hem och trädgård i Sverige. Bolagets marknad är primärt byggvarumarknaden med inriktning på konsumentledet och "gör-det-själv-kunderna". Företagets produkter finns representerade på flertalet av de större bygghandelskedjorna.

 

Affärsidé

Jabo är en kund och marknadsorienterad leverantör med ständig produktutveckling som erbjuder produkter med hög kvalité och som alltid levereras i tid till rätt pris.

 

jabo_tranemo.jpg
 Huvudkontor och logistik i Tranemo