Om Jabo

JABO utvecklar, marknadsför och säljer sitt sortiment av exteriörprodukter, med fokus på design, kvalitet och funktion, till konsumenter via bygghandeln. Produkterna som tagits fram för trädgårdens gröna rum tillsammans med bodarna, stugorna och förråden ger inspiration och variation för gör-det-självare i Norden.

Historik

JABO har sin början 1961 då Sonny Bertilsson, Leon Andersson och Waldemar Josefsson startade upp tillverkning av träull i en fabrik placerad i västgötska Ambjörnarp. En brand 1969 lämnade fabriken i ruiner men ur askan reste sig livskraftiga idéer om både fortsättning och utveckling. Via tillverkning av träpaneler och trädgårdsprodukter kom man så småningom till friggebodar och förråd som har satt JABO på kartan.

Under 2008 byggdes ett logistikcenter i Tranemo där företaget också har sin kontorsplacering. Hösten 2015 förvärvades JABO av Nordic Room Improvement som är en koncern som utvecklar, marknadsför och säljer interiör-, exteriör- och renoveringsprodukter till konsumenter och proffs i Norden.

Hållbarhet

JABO utvecklar sina produkter för att passa det nordiska klimatet. Nyckeln är smarta konstruktioner med gedigna dimensioner. Hållbarhet handlar dock inte bara om kvalitet utan även att tillverkningen sker med rätt material från rätt källor. Därför används material som inte belastar miljön i onödan och målsättningen är att alla produkter ska vara PEFC- eller FSC®-märkta.

Visningsby

I Tranemo finns den visningsby som JABO ställt upp. Här återfinns de flesta av friggebodarna och förråden som finns i sortimentet. Klicka HÄR för vägbeskrivning och lista med produkter.

 

jabo_tranemo.jpg
 Kontor och logistikcentrum i Tranemo