Hänga-med-vännerna-på-altan-projektet

Det finns altaner och så finns det altaner.
Med vår serie Horizont har vi gjort det enkelt att skapa en helhet, den där speciella känslan av att "här vill jag vara ute länge". 

Till dig som tänkt skapa ett altanprojekt i år, här kommer några goda råd. 

  1. Mät upp ytan där du har tänkt bygga altanen. Tänk på solens olika positioner, grannars insyn, uppsikt över barnens lekytor och så vidare. 
  2. Gör en enkel skiss över altanen. Ta med allt som ska vara fastmonterat; golv, trappor, skärmar, räcken, över- och underliggare samt stolpar. Rita också in där du vill ha el för belysning, utekök och annat. 
  3. Är du händig och ska genomföra projektet själv finns det mycket hjälp att få på nätet. Väljer du att låta byggproffs göra altanen, ta in offerter från minst tre entreprenörer. 
  4. När allt är färdigt återstår endast att skapa den där ombonade känslan med belysning, textiler, krukor, växter och kanske ett utekök att samlas runt. Sedan är det bara att bjuda in vännerna för ett härligt altanhäng.

Var noga när du väljer golv till uteplatsen. En klicktrall av komposit tål både väder, vind och tuffa tag. 

Tänk på det här

Tänk på att olika produkter ofta har olika användingområden. En skärm som används som avgränsning fungerar också som vindskydd. Eller varför inte som ett staket eller soptunnegömma? 

När du plockar ihop dina delar för att bygga avskärmning runt altanen, glöm inte stolpar och stolpskor. 

Tips! En skärm har sin funktion och är vacker i sig, men hela altanen får ett extra lyft om du kompletterar med vår LED-belysning!

Se våra skärmar