Trippelt fokus på miljön.

I över 50 år har vi arbetat med trä i alla möjliga former och är ledande i Sverige på det vi gör. Och med framgång följer ansvar. Därför verkar och tillverkar vi med miljön i trippelt fokus.

• Genom att använda oss av miljövänliga material med hög kvalitet bidrar vi till en bättre
   och mer hälsosam miljö.

• Genom att skapa förutsättningar och tipsa om rätt skötsel kan vi tillsammans förlänga 
   livslängden på produkterna.

• Genom att du själv kan försköna och förbättra din utemiljö med våra byggsatser och produkter.

materialet_som.jpg

Materialet som lever sitt eget liv.

En av tjusningarna med trä är att det är ett levande material som ändrar egenskaper efter väder och årstider. Med tiden kan det skifta i både färgnyans och struktur. Oftast kan du själv bestämma i vilken takt. Vill du uppnå en viss patina och visa hur träet åldras, eller vill du att det ska se ut som när du köpte det? Mycket handlar om grundförutsättningar och skötsel.

Men bli inte förvånad om sprickor uppstår. Det händer trä när det torkar. Särskilt snabbt går torkprocessen vid varm och solig väderlek. Men lugn. Sprickorna går oftast tillbaka när fuktigheten ökar.

Börja måla på en gång.

Flera av våra produkter levereras omålade. De måste därför målningsbehandlas i direkt samband med montering och därefter underhållas kontinuerligt. Följ noga den målningsbeskrivning som bifogas byggsatsen. Skötselråd >>.

Regelbundet underhåll bäst i längden.

Hur just ditt altandäck, ditt trästaket eller din friggebod ska underhållas på bästa sätt, beror på hur du har målningsbehandlat det från första början. Fråga därför din färgfackhandlare om råd. De vet vad som behöver göras och har koll på de senaste skydds- och underhållsprodukterna på marknaden. Fler skötselråd hittar du här på jabo.se >>.

 

Håll utkik efter de här symbolerna när du vill ha en extra god utemiljö.

PEFC_logo.jpg

PEFC

Programme for the Endorsement of Forest Certifcation schemes är en global, fristående paraplyorganisation för utvärdering och ömsesidigt erkännande av nationella skogsstandarder som verkar för uthålligt skogsbruk genom oberoende tredjepartscertifering.

 

FSC_logo (1)

FSC®

Forest Stewardship Council® är en global, oberoende, ideell organisation som verkar för uthålligt och ansvarsfullt skogsbruk. Med certiferingen eftersträvas en väl avvägd balans mellan ekonomi, miljö och sociala frågor.

Vår FSC® licenskod är FSC®-C020908, fråga gärna oss om vilka produkter som berörs.