Bygg stugan FLEX precis som du vill

 63501 Bm1

Stugdrömmar från 15 m2 till 25m2 till din trädgård

Ibland behöver vi alla mer plats. Kanske har huset blivit för trångt eller så har helt enkelt antalet aktiviteter som kräver utrymme blivit fler. Med modulstugan JABO FLEX skapar du din drömstuga. Idén med konceptet FLEX bygger på olika moduler som går att variera i det oändliga. Alla dörrar, fönster och väggar går att flyttas runt som du vill. Nedan visas våra FLEX-moduler. 

Med vårt verktyg JABO Studio kan du enkelt skapa ditt eget FLEX-hus. Du hittar verktyg på studio.jabo.se eller längst ner på sidan. I fyra enkla steg guidas du på ett smidigt sätt genom processen. JABO Studio är perfekt att använda som ett planeringsredskap inför ditt köp! 

Bra att tänka på när du bygger din stuga

Placering
Oavsett om du har en liten villatomt eller större fritidstomt så är en genomtänkt placering utifrån ljusförhållanden och väderstreck A och O.

Markarbete
Ett jämnt och stabilt underlag är A och O för ett lyckat bygge. Grunden bidrar till att minimera risken för sättningar. Vi rekommenderar att du använder betongplintar, antingen prefabricerade eller om du gjuter själv. instruktioner följer alltid med i byggbeskrivningen. 

Året runt
Planerar du att använda stugan mer än på sommaren, eller vill du ha ett varmförråd? Tänk på att installera extra isolering i såval golv, tak och väggar. Som tillval har vi kompletta isolersatser till våra FLEX-hus.

Stil
Traditionellt, klassiskt eller modernt? Vår unika satsning på stilbredd gör att du enkelt och med små förändringar kan ge boden eller förrådet rätt uttryck så att harmonierar med just din stil i trädgården.

Färg
När sista spiken är inslagen har turen kommt till at sätta färg på fasaden. Tänk på att ett bra underarbete och kontinuerligt underhåll är en förutsättning för att slippa problem i det långa loppet. Alla våra bodar och förråd levereras omålade så att du själv kan sätta den färg du vill. 

Regler
Du har idag möjlighet att bygga upp till 25 kvadratmeter på din tomt. Ibland krävs det dock tillstånd även för en mindre byggnad. 

Att bygga attefallshus på din tomt

Ett attefallshus får uppföras i den omedelbara närheten till din bostad. Högsta höjd från mark till taknock får vara max 4 meter. Du kan också bygga flera attefallshus på din tomt, så länge den totala byggnadsarean inte överstiger 25 kvadratmeter. Huset kan användas antingen som en självständig bostad (komplementbostadshus) eller som exempelvis förråd, gäststuga eller garage (komplementbyggnad). I JABOs FLEX-sortiment finns attefallshus i storleken 25 kvadratmeter.

Om du uppför attefallshus närmare än 4,5 meter från tomtgränsen krävs berörda grannar medgivande. 

Innan du börjar bygga måste du göra en anmälan till byggnadsnämnden och få ett startbesked. Anmälan måste vara skriftlig. Besök Boverkets hemsida www.boverket.se för att läsa mer om vad som gäller vid uppförandet av en attefallsstuga. 

Sätt stilen och välj fritt bland våra olika Flex-moduler.

FÖNSTER     DÖRRAR  (VÄNSTER- OCH HÖGERHÄNGDA)    
Modul 6x18 fönster (5088).jpg      Modul 9x10 fönster vänster (5093).jpgModul 9x4 fönster över (5084).jpg     Modul dörr med avlångt glas vänster (5076).jpgModul dörr med rak panel vänster (5072).jpg    
SKJUTDÖRRSPARTI     FARSTUKVIST    
51529 Bp1     Farstukvist 2,3 m²